Марек започна подготовка без треньор и куп юноши

Марек започна подготовка за новия сезон. 23 футболисти излязоха на терена на стадион „Бончук“, изведени от капитана Александър Близнаков и треньорите Светослав Георгиев и Васко Павлов. Помощник-домакинът Васил Бонев лисна вода за късмет, а отец Радослав Ваклин отслужи водосвет.

В първата тренировка се включиха няколко от юношите старша възраст, както и завърналият се в отбора защитник Майкъл Георгиев. До няколко дни Марек ще има нов старши треньор, като се очакват и няколко нови попълнения. От заниманието отсъстваше бранителят Румен Гьонов, но той ще се присъедини към тима до края на седмицата. Нямаше ги и Димитър Панталеев и Кристиан Любенов, които тренират с тима на играчите без договори под ръководството на Румен Стоянов. Двамата също ще се присъединят към дупничани до няколко дни.

Както вече съобщихме, със сигурност напускат Антонио Арсов, Евгени Илиев и Руслан Черненко. Вероятно си тръгва и Даниел Георгиев, който е пред трансфер в Рилски спортист.В отбора на Марек остава обаче опитният нападател Георги Божилов, който е заявил, че иска да продължи да работи с това клубно ръководство.
Тренировката проследиха около 20 фенове, дошли да видят старта на любимия си тим. Направи впечатление обаче, че липсваше представител на Община Дупница. Кметът е оправдал отсъствието си с ангажимент с Водната асоциация.
Контролите, които ще изиграе Марек по време на подготвителния период, ще бъдат съгласувани с новия треньор.

Относно целите на дупнишкия отбор президентът Васил Василев заяви: „Не мисля да ги обявявам, защото атаките срещу нас ще бъдат големи. Но аз винаги съм бил оптимист и мога да кажа, че с едно-две попълнения можем да мислим за завръщане във второто ниво на българския футбол“.