Най-малките лъвчета с ново равенство срещу Косово

ационалните отбори по футбол на Косово U15 и България U15 завършиха наравно 1:1 и във втория приятелски мач помежду си. Гола за лъвчетата вкара Петър Благоев, а само преди два дни отборите направиха сходен сценарий на играта в Националния лагер на ФФК в Хайвали.

Вторият приятелски мач между Косово и България за възрастова група до 15 години беше повторение на първия приятелски мач не само като резултат, но и като ход на играта, като двата отбора предложиха много добри действия и интересни решения в атака. И в този втори мач първото полувреме бе белязано от леко надмощие на българите, които поведоха в 16-ата минута чрез Петър Благоев, който се разписа с глава отблизо. Нещата се промениха в положителна посока за младите косовари през второто полувреме, когато създадоха повече положения за гол. Течеше 69-ата минута, когато Албион Реджепи се разписа с удар от наказателното поле. След този гол домакините засилиха натиска към българската врата и създадоха няколко ситуации, но не стигнаха до победното попадение.

От друга страна това се отнася и за българската формация, които не наказаха създадените пространства в защита, когато в 74-ата минута стреляха и в напречната греда чрез Ернан Ангелов. Селекционерът Илир Налбани оцени тези два приятелски мача като много важни за това поколение футболисти, като посочи полезността на проверката и доброто ниво на българския отбор. Той помощникът му Мехмет Курда са направили селекция както от местното първенство, така и от диаспората.