Кабаков с два наряда за 4 дни в Европа

Българската съдийска бригада начело с топ-рефера Георги Кабаков, която утре ще ръководи европейската квалификация между Уелс и Армения, получи още едно назначение в рамките на този квалификационен юнски период.

Кабаков, заедно с помощниците Мартин Маргаритов и Диян Вълков, Радослав Гидженов като четвърти съдия, както и арбитрите за видеоповторенията (ВАР) Ивайло Стоянов и Драгомир Драганов пътуват директно от Уелс за Тел Авив. Решението на УЕФА е от преди ден, след като оценката за пловдивския арбитър и останалите от екипа е била отлична.

Българската съдийска бригада получи срещата от група I на квалификациите за Евро 2024 между Израел и Андора, която ще се играе на 19-и юни (понеделник) от 21.45 часа на "Теди Стейдиъм" в Йерусалим. До момента след първите два мача в тази група изненадващо или не, Израел и Андора имат по една точка. И двата тима започнаха с поражение и равенство 1:1 срещу Косово. Преди това обаче израелците ще гостуват на Беларус в Будапеща и чак тогава ще приемат андорците, които вече ще са играли и с Швейцария.

За първи път в новата история на българското съдийство пълна бригада заедно с ВАР-назначенията ще ръководи два поредни официални мача в рамките на три дни в квалификациите. Това е и трети мач за Кабаков в пет-членен екип заедно да получават назначение. Утре те ръководят Уелс – Армения от група D.