Футболисти на Пирин са трансферна цел №1 на ЦСКА-София

ЦСКА - София ще се опита да си осигури подписите на двама футболисти от Пирин (Благоевград) и един от Ботев (Враца) след края на първенството, пише “Мач Телеграф”. Първи в списъка за лятна селекция е националът Андрей Йорданов. Десният защитник е сред най-актуалните имена на трансферния пазар. Той замени тутлярния бек Иван Турицов за мачовете на България срещу Танзания и Азербайджан. Очакванията са, че ще го замени и на “Армията” от следващия сезон.

Както е известно, Турицов засега отказва да поднови изтичащия си договор с “червените”. През зимата клубът вече се подсили на неговия пост с младежкия национал Мартин Стойчев.

Освен към Йорданов селекционерите на ЦСКА - София имат интерес и към Иван Тасев. 21-годишното крило се смята за един от най-перспективните наши футболисти и може да увеличи сериозно офанзивната мощ на “армейците”.

Третият в списъка за лятна селекция е от Ботев (Враца), но също е юноша на Пирин. Става дума за централния защитник Мартин Бачев. Той подписа договор с “орлетата” миналото лято, но тази зима разтрогна и премина със свободен трансфер в състава на врачани.