Завърши международния турнир по Таекуон-До ITF в София(СНИМКИ)

В продължение на два дни столичната спортна зала „ София“ беше домакин на турнира по Таекуон-До ITF Sofia Open 2022. При отличната организация на провеждане направена от домакините от ITF Таекуон-До клуб „ Левски- Ангели“ и Българска федерация по Таекуон-До ITF 310 състезатели от България, Италия , Чехия, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Румъния показаха своето майсторство и класа в двете дисциплини – „ форма“ и „спаринг“.

В различните възрастови групи – деца, юноши, девойки, мъже и жени отборен победител с 14 златни, 9 сребърни и 7 бронзови медала стана „ Тайгър тийм“ от Перник, на втората позиция по отличия завършиха таекуондистите от „ Тервел 2006“- Севлиево с 8 златни, 8 сребърни и 11 бронзови , а на третото място в отборната надпревара са „ Фолкън“, Благоевград с актив от 8 златни, 5 сребърни и 12 бронза.
„ Много съм доволен от показаното на турнира.След почти 11 години в София отново направихме голям шампионат по Таекуон-До и искам да благодаря на всички за подкрепата около организацията. Надявам се, че всяка следваща година ще правим подобен форум в столицата. Имаме прекрасни деца, които показват невероятно израстване в спортно -техническо отношение, което ме прави много щастлив за бъдещето на нашия спорт. Поздравявам и техните треньори за усърдната работа в клубовете в цялата страна, защото се вижда, че нивото им е високо и така трябва да се продължава. Домакините от „ Левски- Ангели“ в лицето на Николай Спасов се бяха постарали изключително много, за да се случват нещата професионално в залата . Президентът на Европейската федерация по Таекуон-До ITF Майкъл Прюит, който беше лично на турнира също даде много висока оценка за видяното от него и похвали организационния ни екип“ ,сподели Марио Богданов – председател на БФ Таекуон-До ITF.

Съвсем скоро част от таекуондистите ни ще участват на нов силен турнир, този път в Северна Македония. Очакват се над 50 български състезатели от различни клубове да премерят сили в този турнир.