Завърши Държавното по Таекуон- До в София

Завърши Републиканското първенство по Таекуон-До ITF в столичната зала " Триадица" . 457 таекуондисти от всички клубове и възрастови групи в България взеха участие в надпреварата в дисциплините – „форма“, „специална техника“ и „самозащита“.  

Майсторството и себераздаването от всеки един състезател бяха възнаградени с бурни аплодисменти от родителите и зрителите, които бяха напълнили залата в дните на провеждането на турнира.

С най-много медали от трите дисциплини завършиха от „ Калоян-Ладимекс“ (Перник) – 7 златни, 2 сребърни и 5 бронзови отличия и заслужено станаха отборни шампиони. След тях в крайното класиране са  „ Фолкън“ (Благоевград)с 6 златни, 4 сребърни и 4 бронзови. В тройката попаднаха и таекуондистите от   „ Next“ (Габрово) с 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Отлично впечатление демонстрира европейския шампион и медалист от световни първенства в дисциплината „ специална техника“ Никола Николов, който убедително спечели поредния си златен медал от Държавно първенство при мъжете .

Професионална организация и провеждането на първенството от страна на Българската федерация по Таекуон-До ITF   направи надпреварата повече от успешна за всички участници и съдии. Това беше и последното голямо състезание у нас преди Европейското първенство в Йезоло, Италия от 19 до 24 април тази година.

На 2 април се събират на лагер националите, който ще се проведе в Благоевград и две седмици по – късно близо 100 състезатели във всички категории, възрасти и дисциплини ще отпътуват за континенталното първенство на Апенините. Българското участие на Евро 2023 ще включва и близо 20 международни съдии – клас „А“. Делегацията ще бъде водена от Марио Богданов- председател на БФ Таекуон-До ITF, вицепрезидентът Костадин Димитров и генералния секретар Вергилий Ситнилски.