Жалко! Още един топ рефер се отказа от съдийството!

Най-добрият футболен рефер на Монтана/ и не само/ през новия век Николай Малджански слага край на съдийската си кариера. В емоционален пост на профила си във фейсбук Малджата написа:

„Колкото и да ми е трудно да взема това решение, в живота всяко начало си има и край. Разделям се с футболното съдийство с Гордо Вдигната Глава, уверен че във всеки един Ръководен от мен мач бях напълно Безпристрастен и Справедлив във всяко едно Отсъждане. Като във всяко нещо имаше трудни моменти, но ще запазя и хубави спомени и емоции.

Затварям една страница, за да отворя друга….разбира се отново свързана с футбола. Надявам се и по-успешна, да стигна там където не успях нито като футболист, нито като професионален съдия, но за съжаление така е в България и още повече ако си от Северозапада.

ЩЕ се радвам скоро да видя по терените млад и перспективен съдия от нашия регион, който да надмине моите постижения.

Благодарност ще изразя към всички мои колеги, с които съм имал удоволствието да си партнирам!!!“, написа Николай Малджански.

Малджата е син на легендата на Септемвриска слава (Михайловград) и Ботев (Враца) Валентин Малджански. През последните години той бе единственият съдия от Северозападна България с наряди в професионалния футбол. За съжаление обаче този край няма лоби в БФС и остава без свои представител в ранглистите на Първа и Втора лига. Преди да се заеме със съдийството Николай Малджански бе футболист, играеше на поста централен нападател, като осен за родния си клуб Монтана е вкарвал голове в „Б“ група още за отборите на Шумен, Чавдар (Бяла Слатина) и Ком-Миньор (Драганица).