За първи път от пет години насам – три български съдийски бригади ще ръководят мачове от турнирите на УЕФА!

За пръв път от пет години насам: три български съдийски бригади ще ръководят мачове от турнирите на УЕФА
Три български съдийски бригади получиха мачове във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Подобно нещо не се е случвало от пет сезона насам и това беше във втория кръг на турнира Лига Европа през 2017-а година.

Два от мачовете са във вторник. Най-напред номер 3 в ранглистата на България Волен Чинков ще надува свирката на мача Хибърниънс (Малта) – Левадия (Естония). Помагат му Дениз Соколов и Мартин Венев. Четвърти рефер е Васимир Ел-Хатиб. Израелецът Алон Йефет ще следи работата им, дежурен делегат е Хайри Чавушоглу от Турция.

Никола Попов е назначен на Ла Флорита (Сан Марино) – Балкани (Косово). Групата допълват Георги Тодоров и Мирослав Иванов. Четвърти е Георги Кънчев Димитров. Съдийски наблюдател е Михалис Аргиру (Кипър), а дежурен делегат Нийл Фискетьон (Норвегия).

В сесията в четвъртък ще свири третия си мач на ниво мъже в Европа Георги Давидов от Велико Търново. Неговото назначение е в литовския град Мариамполе, където играят Судува (Литва) – Виборг (Дания) с Георги Дойнов и Петър Митрев, а Иво Андреев е четвърти. Делегат на УЕФА на тази среща е англичанката Райла Ахтар.