Уорън Фийни: Президентът на Пирин ми купи нов автомобил за промоцията в Първа лига!

Мениджърът на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни заяви, че само "много специална оферта" би го накарала да напусне България и да се върна да работи във Великобритания. Под ръководството на северноирландския спец "зелените" спечелиха титлата във втория лига, а с това и промоция за българския елит през следващата кампания. 

"Имам страхотни отношения с президента на клуба. Той ми купи нов автомобил за спечелената титла и промоция", заяви Фийни в интервю за "Белфаст Телеграф". 

"Той ми каза, че е наясно, че към мен ще има интерес заради това, което постигнах, и ще поддържаме връзка. Но освен ако не се появи нещо много специално, аз няма проявя интерес и ще го отхвърля. В момента градя нещо в Пирин и искам да видя как клубът расте под мое ръководство. През следващия сезон ще играем в силна лига с няколко фантастични отбора. Някои бюджети тук са 20-25 милиона евро, клубове като ЦСКА-София и Лудогорец играят редовно на европейската сцена. Целта ми е да бъдем конкурентни на тези съперници. 

Давам най-доброто от себе си за Пирин и нямам търпение да се тествам срещу най-добрите", каза още Фийни. 

Треньорът, който пристигна в Благоевград преди около 20 месеца, призна, че е бил трогнат, че феновете на Пирин са развели северноирландския флаг на трибуните в мача срещу Струмска слава, след която отборът получи шампионската купа и златните медали. "Това беше наистина трогващо - нещо хубаво, което направиха феновете за мен. Трибуните бяха пълни, атмосферата беше страхотна. Беше много емоционално заради това, което изградихме в клуба в последните 18 месеца", каза Фийни. 

"Спечелихме с 2:0, дадох възможност за дебют на две 17-годишни момчета, а след това дойде времето да празнуваме. Играчите и всички свързани с клуба го заслужаваха", допълни той. 

Фийни, който в момента е при семейството си в Белфаст, вече планира следващия сезон в българския футболен елит. Кампанията започва на 17 юли, а предсезонната подготовка на Пирин стартира на 10 юни. "Вече си осигурихме двама нови футболисти през тази седмица и сме близо до подпис с трети. Целта ни е да добавим допълнително качество към състава", заяви Фийни, визирайки привличането на опитните Светослав Дяков от Лудогорец и Петър Занев от ЦСКА-София. 

"Искам състав от 16-17 мъже и няколко момчета, които да растат около тях. През следващия сезон ще играем срещу най-добрите в българския футбол, така че подготовката ще бъде от ключово значение. Връщам се в България на 6 юни, четири дни по-късно започваме тренировки, а на 17 юли стартира сезона. В по-горното ниво сме, но съм уверен, че ще бъдем готови за този тест", каза още той.