Юношите ни до 17 години с добър жребий за Евро 2024

Юношеският национален отбор на България до 17 г. попадна в Група 2 на Елитния кръг за Европейското първенство през 2024 година. Съперници на „лъвчетата“ са Уелс, Швеция и Румъния, като победителят в групата ще се класира директно за финалите, а 7 от 8-те подгласници с най-добри показатели също ще спечелят визи за първенството, което ще се проведе в Кипър през май и юни догодина.

Двубоите от Елитния кръг ще се изиграят във формат на минитурнири през пролетта на 2024 година. Домакин на двубоите от Група 2 ще бъде Румъния, а срещите ще се изиграят в периода 20-26 март.

Тимът на селекционера Тодор Симов преодоля по блестящ начин първата фаза от квалификациите, след като спечели групата си в компанията на Унгария, Андора и Босна и Херцеговина. Благодарение на доброто си представяне тимът на България U17 бе поставен във втора урна при днешния жребий. Помощник-треньор на лъвчетата в тази възраст е шефът на ДЮШ на Пирин Петър Карачоров, а част от щаба е и легендарния вратар и треньор на орлетата Мирослав Митев.

За последно „лъвчетата“ до 17 години успяха да се класират за финалите на Европейското първенство през 2022 г. в Израел.