Танчо Калпаков: Играем нашата си игра,доволен съм от победата

Марек разгроми Спартак (Пл) с 4:1 и поне временно се изкачи на второ място в класирането на Втора лига. Добрите резултати вдъхновиха феновете в Дупница, които стават все по-смели в очакванията си.

„Супер, че даваме на хората надежди. Нека изживяват победите и да се радват. Ние просто сме здраво стъпили на земята и ще продължим да си държим ритъма. Ще искаме да побеждаваме всеки един мач пък докъдето стигнем. Вече няма отбор в групата, който да ни подценява“, заяви по този повод пред медиите старши треньорът Танчо Калпаков.

Относно самия двубой с плевенчани Калпаков заяви:

„Благодаря за себераздаването на момчетата и подкрепата на публиката. Първото полувреме бяхме доста бавни и безидейни, бавно работехме с топката. Опитвахме да изграждаме позиционни атаки. Очаквахме Спартак (Пл) да отстъпят дълбоко в своята половина, да се защитават и да опитват да играят на преход. Това, което имахме като прогноза за мача, това се случи. Може би проспахме първото полувреме. Второто бе с един импулс и с доста по-идейни атаки. Мисля, че мачът приключи с вкарването на първия наш гол. Включването на Гущеров ни даде идеи в офанзиван план. Радващо е, че за първи мач съумяваме да отбележим доста от създадените положения. Знаем си възможностите, отборът ни е доста опитен. В този сгъстен цикъл играчите не са 100% възстановени“.

„Всеки мач си търсим нашата игра, с позиционни атаки, с притежание на топката. Всеки гостуващ ни отбор избира да е дълбоко отстъпил в своята половина и това ни затруднява. Това не е проблем само при нас, трудно се играе при сгъстена защита. Първото полувреме не отговорихме с нужната скорост, бавно движехме топката. Оставихме и пространство, при които добре ни контраатакуваха гостите“, каза още старшията на Марек.