Стефан Гошев: Септември има амбиции и за Купата,и в първенството

След победата на Септември (Симитли) над Пирин (Гоце Делчев) отборът  показа, че има потенциал и е готов да се бори не само за Купа България, но и за челните позиции в Трета лига .

Това бе първи официален мач на септемврийци и техният треньор Стефан Гошев, който потърсихме за коментар и равносметка :

– Каква е вашата равносметка за вчерашния мач, който беше първи официален за Септември и за Вас като треньор на нашия отбор?

– Като при всеки първи официален мач се усещаше леко напрежение в нашите футболисти, което е напълно нормално. С течение на мача момчетата се поуспокоиха и нещата се получиха. Това, което си бяхме поставили като задачи по време на тренировките и тактическата постройка също се получиха. Преди дузпите събрах момчетата и им казах, че дори и да загубят, аз съм доволен от показаното. В крайна сметка те вложиха максимума от себе си и това доведе до победа за нашия отбор.

– Кое отчитате като най – сериозен проблем и върху кое ще трябва да поработите още?

– Не отбелязването на гол е най – големият проблем за Септември. Липсваше ни последния пас, но аз отдавам това на младостта на нашите играчи. Футболистите се справят изключително добре, просто не успяваме да стигнем до гол.

– Предстои Ви мач с Вихрен (Сандански) за Купа България, а след това и започвате участието си в Трета лига. Ще Ви стигне ли времето да отстраните този проблем с липсата на гол?

– Времето никога не стига, но мисля, че ако футболистите са концентрирани, нещата ще се получат. Ще Ви дам и пример – вчера момчетата успяха да изпълнят две статични положения, които отработвахме по време на тренировки. Това показва, че когато са концентрирани, нещата могат да се случат.

– Какви са амбициите Ви по отношение на Купа България и като цяло за бъдещето на Септември?

– Лично аз много уважавам турнира Купа България и смятам, че той е подиум, на който нашите футболисти могат да промотират себе си. Разбира се това ще е възможно само ако успеем да стигнем по – напред и да се изправим срещу противник от Първа лига. Моят цел е Септември (Симитли) да печели своите мачове и да стига, колкото се може по – напред и в Купа България и в Трета лига.