Спортист № 1 на Дупница с нова европейска титла

Денис Димитров-Рицарят и Александър Джорджев станаха европейски шампиони по Таекуон-До WTF в Загреб, а българските състезатели буквално обраха медалите.Джорджев е Спортист №1 на Дупница за 2017-та и 2018-та година.

Рицарят бе безкомпромисен в олимпийската категория за юноши под 63кг., в конкуренцията на таекуондисти от Франция, Испания, Хърватия, Украйна, Молдова и други. Трябва да се има предвид, че тази година Денис Димитров от за първи път играе при юношите, където той успешно защитава реномето си на Вицесветовен шампион. Интересен е фактът, че в деня на състезанието Денис бе на системи в хърватска болница цели 4 часа поради хранително натравяне и по негово желание излезе на игралните полета, доказвайки, че е топ състезател от световна класа и боец!


Александър Джоржев грабна европейската титла след три успешни битки по пътя към златото. В първата победи представител на домакините с категоричното 22:0, на полуфинала победи с нокаут украинец, а на финала не даде шанс на испански състезател, побеждавайки го с 19:3. Бронзови медали спечелиха още представители на клуб Гладиатор Кирил Механджийски , Радина Борисова, Александра Георгиева и Борислава Борисова.

До този момент България има общо 9 медала - 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови, от общо 12 състезатели, които взимат участие на европейското първенство.