След 18 години -мотокросът се завърна в Перник

След 18 годишно прекъсване мотокросът се завърна в Перник. Високи скорости, адреналин и най- добрите състезатели във всички класове ще видят стотиците перничани и гостите на града ни на пистата над кв. "Мошино". Двигател на събитието е клубът по мотокрос „M6 Yamaha Racing Team“, а Община Перник е съорганизатор

. Състезанието, в което участват над 90 състезатели бе открито от кмета на Община Перник Станислав Владимиров. "Искам да поздравя организаторите и по-специално Мартин Тодоров, които дадоха всичко от себе си и сътвориха това прекрасно състезание. Само допреди няколко месеца това трасе беше една неравна и неугледна ливада, а сега ще приеме шампионат който от много време не се е случвало в града ни", каза Владимиров. Той добави, че състезанието вече е едно от най-мащабните събития на територията на общината. " Заедно с организаторите ще го превърнем в едно от най-значимите в България", каза още кметът на Перник и пожела успех на всички състезатели.

Гости на откриването бяха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков и Десислава Стойова - главен експерт "Спорт" в общинската администрация.