Рилецо не успя и срещу румънци във ФИБА Европа

Рилски спортист не успя да се справи със своя противник в последното си домакинство от турнира ФИБА Европа Къп за този сезон и загуби от румънския Орадя с 62- 90.


Самоковци не започнаха срещата добре и позволиха на съперника да натрупа двуцифрен аванс още в първите 10 минути на мача, които завършиха при 13- 29 в полза на гостите. Във втората десетка баскетболистите ни заиграха по- добре, но румънците не допуснаха спад в играта си и Рилски не успя да свали изоставането си, като почивката дойде при 31- 50.
С началото на третия период домакините показаха повече агресия в играта си в защита, но пък нападението не ни спореше особено и разликата продължаваше да бъде комфортна за гостите.
Имаше един период, в който момчетата ни успяха да свалят пасива си до 12 точки, но това бързо бе поправено от румънския тим, който реагира с две 2 тройки и кош и разликата отново се вдигна.


До края на срещата играчите на Рилски спортист опитаха отново да се върнат в мача, но това така и не се случи.
Добър мач в двубоя срещу Орадя за Рилски спортист направи Брендън Рандолф, който завърши със 17 точки, а дабъл- дабъл от 16 точки и 12 борби записа пък Демажео Уигинс.