Пирин загуби от Арда под дъжда в Благоевград

Арда победи Пирин с 1:0 в контрола, играха в Благоевград. Единственото попадение бе дело на Иван Коконов в края на първата част. Срещата се игра под непрестанен дъжд на стадион “Христо Ботев”, като заради атмосферните условия срещата започна с 15 минути по-рано от предвиденото.

Срещата започна равностойно, но около 15-ата минута дойде неприятна новина за “орлетата”. Венцислав Бенгюзов получи травма и трябваше да бъде изнесен на ръце, за да бъде заменен. На негово място се появи новото попълнение Велислав Минков, който се понрави с играта си.

В самия край на първата част Арда откри резултата. На два пъти Преслав Боруков пробва да стреля към вратата на Пирин, но в крайна сметка топката рикошира удобно за Иван Коконов, който със сила я прати в мрежата на Максим Ковальов.

През втората част Пирин имаше инициативата в началото на полувремето, но след това играта бе предимно равностойна. Двата тима имаха по няколко добри атаки, но до реална опасност пред двете врати не се стигна.Следващата контрола на Пирин е в събота с Марек от 18:00 часа.