Пирин се включва в кампания за почистване на Благоевград

В събота, 14 май, футболисти, треньори и служители на ФК Пирин ще се включат в мащабната кампания за почистване “Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!”, организирана от Община Благоевград.

В инициативата за пролетното почистване на града ще се включат и младите футболисти от Детско-юношеската школа на ФК Пирин, както и техните треньори.

“Орлетата” ще чистят в района на стадион “Христо Ботев”, където ще бъде поставена и една от специалните шатри на кампанията. На нея ще има нужните материали за почистване.

Подобни шатри ще бъдат разположени на алеята в парк “Бачиново”, на зелените площи при общежитията на Американския университет, както и в кварталите “Струмско” (срещу супермаркет Стоми), “Запад”, “Освобождение” (пред блок Строител), “Грамада” (пред Китайския мол), “Еленово” и “Ален мак” (в двора на СК Пирин).

Официалното начало на голямото почистване ще бъде поставено в 10.00 часа от патрона на кампанията – заместник министър председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и кмета на Община Благоевград Стоянов на пл. Народни будители (пространството между сградите на РИМ Благоевград и бившия Младежки дом).

Призоваваме всички привърженици на Пирин да се включат в кампанията!

Нека почистим прекрасния ни град!