Пирин с първо ново попълнение: Представи Съни Дяков!

Светослав Дяков е първото попълнение на Пирин за новия сезон. Опитният полузащитник се присъединява към „орлетата“ с договор за една година. Дяков идва от Лудогорец, с чийто екип спечели десет поредни шампионски титли на България.

„Тук се чувствам като вкъщи. Това е истината. Това е отборът, който ми е помогнал да стана това, което съм, отборът, който ми даде началото. Щастлив съм, и съм развълнуван, че се връщам в Пирин и отново ще мога да помогна. Благодаря на г-н Тасков и на всички в клуба за хубавите думи и за топлото посрещане. От моя страна остава да оправдая доверието, тъй като отговорността не е малка. Сигурен съм, че всички заедно ще работим за благото на Пирин“, каза Светослав Дяков пред Пирин ТВ.

По случай транфера мениджърът на Пирин Уорън Фийни заяви: „Много съм щастлив, че приличаме играч от ранга на Светльо Дяков в нашия футболен клуб. Той е изключителен футболист с манталитет на победител и мисля, че неговото идване ще обогати още повече класата на нашия отбор. Радвам се, че вече е част от Пирин (Благоевград) и му пожелавам успех“.

За родения в Благоевград бивш капитан на националния отбор това ще бъде втори период в Пирин. Дяков започва кариерата си в школата на “орлетата“. В следващите 4 години носи екипа на Пирин, след което преминава в Локомотив (София). За националния отбор на България играе в периода между 2012 и 2017-та година.