Пирин ГД спечели мемориала в памет на Атанас Карабельов

Хандбалният Гоце Делев стана шампион на международния хандбален турнир за деца „Атанас Карабельов“

Гоце Делчев бе домакин на второто издание на международния турнир в памет на Атанас Карабельов, който се проведе в периода от петък до неделя в зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев. Турнирът се реализира със съдействието на община Гоце Делчев и е под егидата на Българската федерация по хандбал.

Момчетата на хандбалния клуб „Пирин 64“ Гоце Делчев записаха три категорични победи в турнира. Още в първия ден от спортното събитие те се наложиха над отбора на Северна Македония ХК"Астраион" (31:20), а на следващия ден и над ХК „Труд“, село Труд (27:22).

В полуфинала пиринци записаха страхотна победа над отбора на ОХК "Беласица"  Петрич, завършвайки мача с безапелационното 29:15, което им осигури място на финала. П

На финала на турнира малките неврокопчани се изправи срещу тимът на гостите от ХК "Бианко Монте Драма" Гърция, където след отлична игра момчетата на Иван Букурещлиев се поздравиха с победа и резултат 22:16. Домакините от „Пирин 64“ заслужиха златните медали и вдигнаха шампионската купа .

Преди официалното награждаване, Богдан Боцев връчи почетен плакет на сина на Атанас Карбельов и на кмета Владимир Москов, в знак на признателност за подкрепата и развитието на хандбала в града.

Награждаването на участниците в турнира бе съпроводено от атрактивно шоу. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и Богдан Боцев лично връчиха златните медали и шампионската купа на победителите .По време на церемонията бяха връчени и индивидуални отличия.

Две от индивидуалните награди спечелиха хандбалисти на домакините. Александър Заемджиков бе определен за най-добър вратар в турнира, а Андон Пендичев заслужи признанието голмайстор в турнира. Индивидуални награди получиха още двама хандбалисти от отбора от Гърция (за най-полезен играч) и от тима от Петрич.

Второто издание на международния турнир по хандбал, организиран в памет на бащата на хандбала в града домакин, премина при отлична организация, напрегнати и вълнуващи спортни двубои и под нестихващите възгласи на публиката. Организаторите бяха подготвили и ефектно светлинно-звуково откриване на турнира, чието провеждане се очаква да се превърне традиционно,пишат колегите от Goceto.com.

На 1 място ХК „Пирин 64“ Гоце Делчев

На 2 място ХК"Бианко Монте Драма" Гърция

На 3 място ОХК "Беласица" гр. Петрич

На 4 място ХК „Труд“, с. Труд

На 5 място ОХК „Поморие“

На 6 място ХК"Астраион", Струмица, Северна Македония