Пирин Бл започна с победа новия сезон (СНИМКИ)

Пирин (Благоевград) победи Добруджа с минималното 1:0 в последна среща от 1-ия кръг във Втора лига.

Единственото попадение падна в 47-ата минута. Владислав Златинов изведе Пирин напред в резултата с ефектен гол с пета. Той получи добра топка от Костадинов и останал с гръб към вратата на Добруджа, стреля с пета по земя, Димитър Илиев изгледа топката как влиза във вратата му.

Добруджа имаше няколко отлични възможности да стигне поне до точка, но така и не успя да реализира създадените положения.Наставникът Петър Златинов бе много доволен от характера на отбора и победата.


“Дано момчетата се успокоят и бъдат по-уверени. Трябва да играем футбол и да знаем, че дяволът не е толкова черен. За първи път някои от нашите футболисти се сблъскват с мъжкия футбол. Призовавам всяка тренировка да бъдем по-уверени и спокойни. След като играеш футбол и не се забавляваш, няма смисъл да го правиш. Играем за себе си, за клуба и най-вече за феновете. Необяснимо е да се приберем отзад и за позволим да ни създават положения. Няма кой да ни чака и да ни дава време, за да се сработим. Ролята на Пирин ще бъде да обиграва младите момчета", коментира Златинов.