Петър Мицин е Спортист на годината в Сандански

Община Сандански отличи най-добрите спортисти на града за 2023-та година.
Спортист №1 за отиващата си година е Петър Мицин от ПК Вихрен, а треньор на годината е наставникът му Николай Вакареев от същия клуб.
Емоционална и тържествена вечер, посветена на най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град #Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех.
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите.

Второта място при спортистите спечели Божидар Джоров от Спортен клуб по борба “Би Риал”, който постигна забележителни успехи и първи места на ДЛП за юноши и пето място на Европейското първенство, юноши. Достойно, на трето място се нареди плувецът от Плувен клуб “Сандански” – Радостин Кръстев, който завоюва първо място и постави Световен рекорд в книгата на Гинес на 500 м. и пето място на Световното първенство в ледени води, Франция.

При децата до 15 години, първо място спечели Владимира Цулева от Плувен клуб “Сандански”, второ – Леонид Захарядис – Спортен клуб по борба “Би Риал” и трето – Яна Ангелова – Плувен клуб “Вихрен”.
С титлата ОТБОР НА 2023 г. се окичиха Плувен клуб “Вихрен”. Втори станаха Спортен клуб по борба “Би Риал”, трети – Плувен клуб “Сандански”.
Като официални гости на церемонията, с принос за развитието на спорта, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов награди Таня Богомилова – Олимпийски шампион по плуване от Летните олимпийски игри в Сеул 1988 г. и Серафим Бързаков, състезаващ се в стил свободната борба, двукратен Световен шампион, Вице олимпийски шампион от Летните олимпийски игри в Сидни 2000.
Бяха връчени и специални награди за треньори и спортисти, които са вдъхновение и пример със своите високи постижения и успехи.
Специална награда на Спортиста на годината – Петър Мицин връчи и Сдружение “Дестинация Сандански”, СПА хотел “Спартак” и Илия Пасков.