Пачангата: След 200 мача,трудно бих си тръгнал от Марек

Вратар на Марек (Дупница), пожарникар и участник в телевизионното риалити предаване “Игри на Волята”. Това е Пламен Младенов - Пачангата,който даде интервю пред сайта 442.bg. Той заяви, че за него футболът и пожарната го съвместява и разказа какво е чувството да участваш в предаването “Игри на Волята” сезон 1.

Вие сте известен като участник в реалити предаването “Игри на Волята” сезон 1. Какви бяха чувствата и какво научихте от там?

– “Игри на волята” е изключително интересно предаване, в което имах удоволствието да участвам и да стигна почти до края. Там имах възможността да изпитам емоции, които няма как да усетиш в нормалния живот. Изключваш се от всичко за няколко месеца и се концентрира изцяло върху играта. Научих много неща за себе си, като например, че мога да издържам на глад, разбрах също, че с воля можеш да надскочиш физическите си възможности. Успях да изпитам организма си и съм доволен от резултата.

Освен това, се занимавате с футбол и пожарникар. На коя професия Ви отива на Вас?

– В момента съм футболист на ПФК Марек, като го съвместявам с пожарникарската професия. Професията и спорта си помагат и вървят ръка за ръка.

Записахте ли участие на вратата на Марек в професионалния футбол?

– В клуба съм над 10 години и съм играл с него във всички нива на българския футбол като се започне от окръжните групи и се стигне до първа професионална лига. Имам над 200 мача за клуба и там се чувствам на мястото си.

Кои са Ви любимите отбори? И кой Ви е идол?

– Следя европейския футбол без да имам силни фенски чувства към определен отбор. От дете са ми симпатични Фиорентина още от времето, когато Батистута играеше там.

Какви са амбициите Ви с Марек Дупница?

Амбициите през тази година с Марек са да запазим професионалния си статут и съм сигурен, че това ще стане защото отборът ни играе приятен за гледане футбол и имаме изключително силни футболисти.

Бихте ли играли в Първа лига в някой от топ отборите ?

На този етап не зная дали бих се разделил с Марек за да играя в Първа лига, но ако дойде такова предложение ще ми бъде много приятно и бих го обмислил.