ОБС гласува: Общината става отново собственик на Пирин!

Общински съвет - Благоевград единодушно прие предложението на кмета Илко Стоянов акциите на ФК „Пирин“, притежавани доскоро от бившия вече собственик на отбора, да бъдат прехвърлени безвъзмездно на Общински футболен клуб  „Пирин“.

Промяната на обстоятелствата е в резултат на това, че основният акционер до момента, в лицето на Пол Белогур, се оттегли от управлението на клуба.

„Общината няма как да поеме издръжката на мъжкия футболен отбор, затова няма как и да притежава тези акции“, коментира кметът Илко Стоянов.

Наскоро той проведе първата от редица предвидени срещи с представители на бизнеса, на която бяха обсъдени варианти за спасяването на „Пирин“ и по-нататъшното му развитие.

Предстоят още такива до намиране на кардинално решение за бъдещето на отбора.Общинският съвет в Благоевград гласува 750 000 лв. субсидия за общински футболен клуб Пирин и 200 хил. лв. за спортните клубове в общината по време на днешното извънредно заседание на местния парламент. Досега от бюджета за футболния клуб бяха заделяни 600 хил. лв., което значи, че сумата вече е увеличена със 150 000 лв.