Добре,че са те! Феновете организираха и отпразнуваха 100 години Пирин!(СНИМКИ)

С грандиозно честване феновете на Пирин Благоевград отбелязаха 100-годишнината на отбора. Среща на ветераните събра на „гнездото“, както в града наричат стадион „Христо Ботев“, имена от миналото на клуба. Срещата беше гледана от стотици на трибуните, а емоционалните фенове посрещаха всяко попадение във вратата с бурни скандирания.

За празника в небето полетяха сто бели и зелени балона, а 100-годишнината на вековния клуб продължи с концерт.pirin zeleni

Честването бе организирано от феновете на Пирин, които се организираха след официално съобщение от клуба, че кулминацията в отбелязване на годишнината ще е през пролетта на 2023 година. От клуба припомниха и за организирани през април тази година срещи между фенове и ръководство, както и изложба, посветена на клубната история.Сред гостите бяха кметът Илко Стоянов и един от директорите на БФС - Валентин Чакъров. Той е от Благоевград и е бивш изпърнителен директор на Пирин.

Решени да създадат празник на стадиона, феновете на „орлетата“ стартираха кампания за събиране на средства, в която се включиха много привърженици на благоевградския отбор. За кратко време бе събрана сума от близо 16 хиляди лева, с която беше организирано днешното тържество. В помощ на клуба от община Благоевград е подготвен и концертът на стадион „Христо Ботев“, както и изненада, която ще види публиката в края на вечерта, каза за БТА Станислав Илиев от фен клуба на Пирин Благоевград.

За празника бяха поканени ветераните Борис Николов, Георги Лулейски, Борислав Хаджиев, Йордан Попммихайлов, Иван Бонев, Стефан Грозданов, Васил Сотиров, Кръстьо Паскалев, Димитър Тасков, Иван Прошин, Йордан Гошев и много други.pirin cherveni

За БТА от фен клуба съобщиха, че остатъкът от събраните средства за отбелязване на 100-годишнината на клуба ще бъдат дарени за благородна кауза.