Наставникът на Марек: Ние диктуваме нещата в нашата група

Марек е пред поредното изпитание от натоварената си програма. В петък от 17 ч. дупничани гостуват на Сливнишки герой в мач от 9-ия кръг на Югозападната Трета лига, група 1. Заради парламентарните избори, кръгът е изтеглен с ден по-рано.

Дотук момчетата на Танчо Калпаков вървят безгрешно, а сега срещат приятната изненада на сезона. Сливнишки герой също се представя добре дотук, като от 5 изиграни мача има една загуба и 4 победи.

Интересно е да се отбележи, че тимът от Сливница не е играл официален двубой от 2 септември, когато победи с 3:1 в Ихтиман местния Ботев. Звезда на отбора им пък е доскорошният любимец на дупнишките фенове Димитър Панталеев. Старши треньор е сърбинът Нешко Милованович, играл у нас за Беласица, Левски и Локомотив (Пд). Милованович, заедно с другия треньор в тима на „Героя“ Петър Малинов, изгледаха на живо мача на Марек срещу Ботев (Ихт) (3:1).

„Нормални неща са това. И ние когато имаме възможност присъстваме на мачове на противниците. Най-логичното нещо е да видят следващият си съперник щом имат тази възможност. Те си имат своите цели, а целта на всеки отбор е да ни победи и да ни спре възходящата линия. Но нашата задача е да си отстояваме високото ниво, което държим“, заяви по този повод старшията на Марек Танчо Калпаков.

„Принципно за нас лек мач няма. Мачът е какъвто ние си го направим. Ние диктуваме нещата в нашата група и всичко си зависи от нас. И ако ние играем нашата си игра, отборът ще върви напред и ще побеждава“, заключи относно предстоящия съперник Калпаков.

Срещата в Сливница ще бъде ръководена от благоевградските съдии Георги Иванов, Атанас Тимев и Костадин Ангелов.