Наставникът на Марек: Извинявам се на феновете

Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков похвали футболистите си, макар че не успяха да победят у дома третия тим на ЦСКА 1948 (1:1) в Югозападната Трета лига.

„Според мен не сме подценили отбора на гостите. Хубавото на тези отбори е, че искат да изграждат млади играчи. Мисля, че се представиха достойно. В никакъв случай не сме ги подценили, видяхте, че докрай преследвахме победата. От негативен резултат се опитахме да се върнем в мача. Изравнихме, а и създадохме доста положения. Навярно не сме били достатъчно добри в този мач за да победим. Искам да поздравя момчетата за себераздаването, все пак до последната минута търсихме победата. Допуснахме и някои пропуски в защита, когато тръгнахме ва банк. За нас е важно да побеждаваме, но наистина ни направиха контраатаки, с които можеше и да загубим мача“, коментира пред Ларгото.бг Калпаков.

„Играчите ни са с манталитет на победители и въпреки че не загубихме, настроението е минорно. Всички са разочаровани. Но момчетата от доста време играят футбол, губили са и по-важни мачове. Винаги е неприятно обаче, когато губиш точки, а си имал достатъчно положения за гол. Нормално е да сме разочаровани.

Извинявам се на феновете на Марек, ако са разочаровани, но и ние повече от тях искахме победата“, заяви още за Ларгото.бг Танчо Калпаков, който бе попитан и за отмениня гол на Симеон Димитров.

„Отменения гол не мога да коментирам. Съдията е на линията. Не знам дали сме ощетени. Неприятно е, но предполагам, че съдиите са коректни и са отсъдили коректно ситуацията“, каза Калпаков.

Хубавото за Марек в случая е, че с оглед регламента на Югозападната Трета лига, този резултат вероятно няма да повлияе по никакъв начин на класирането. Ако младите „армейци“ останат извън първата петица в Група 1, то резултатът от мача с дупничани няма да се зачита за класирането понататък.

„Да, може и така да се случи, но не може да гадаем. Тази година първенството е в по-особен формат. Ние не правим сметки, искаме да сме доминиращ отбор и отборът, който диктува темпото в нашата група. Целим да побеждаваме във всеки един мач, никога няма да правим сметки. Момчетата са страхотни, атмосферата в тима ни е добра. В доста от мачовете късметът беше на наша страна, а сега не ни покри. Ние няма да спираме да се борим и искаме да се надгражда отборът ни“, каза треньорът на Марек за Ларгото.бг.

Колокото до натрупването на много мачове за тима Калпаков сподели: „Да, най-вероятно е имало умора. Не знам дали това беше фактор, но мисля, че отборът стоеше прилично и изгради доста интересни атаки. Стигнахме до много положения, които за жалост не успяхме да реализираме. Най-вероятно нямаше тази свежест и динамика, които имахме предните мачове“.