Надежда излиза за първа победа за сезона в Кюстендил

Столичният Надежда (Доброславци) ще се опита да вземе първа победа през новия сезон в Югозападна Трета лига. Само с три точки от първите девет мача, отборът е на последното място. Новият треньор Ивайло Аспарухов обаче опитва да промени тенденцията. Най-напред завърши 2:2 с Оборище (Панагюрище), а през седмицата класира Надежда на полуфинал в София-град в турнира за Купата на Аматьорската лига.

„Отборът е изграден от млади момчета с качества. Просто им трябва малко време, спокойствие, за да натрупат опит. Вярвам в тях и мога да кажа, че някои със сигурност ще намерят място в професионалния футбол“, заяви за БТА Ивайло Аспарухов.

„Да, в момента сме на дъното на класирането, но отборът ще се спаси от изпадане. Ако не вярвах, нямаше да се хвана. Отиваме в Кюстендил да играем футбол, да покажем израстването, което виждам. И ако можем, ще победим“.

Следващото препятствие утре е ФК Кюстендил, един от стабилните отбори в групата в предишните три сезона. И в момента кюстендилци не вървят никак лошо, заемайки 2-а позиция в група Б на Югозападната трета дивизия с 15 точки. В Надежда (Доброславци) няма проблеми с контузени и наказани, така че най-доброто ще излезе на терена.