Над 600 състезатели от 14 държави се пускат на турнир по Таекуон-До в Пловдив

Тази събота и неделя предстои поредното издание на Bulgaria Open 2022 по Таекуон-до ITF , което ще бъде в пловдивската зала „ Колодрума“. 
Над 600 ще бъдат таекуондистите във всички възрастови групи ( деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани ), като състезатели освен от всички клубове в България, ще има и от Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Кипър, Босна и Херцеговина, Румъния, Словения, Англия, Ирландия, Уелс и Хърватия. В двете дисциплини – „спаринг“ и „форма“ е предстоящия турнир. Елитът на родното и европейско таекуондо ще участва в последния голям международен шампионат за годината.
„ Очертава се много силна конкуренция във всички възрастови групи и ще бъде изключително интересно в събота и неделя. Огромна благодарност към всички, които помагат за организацията , защото искаме да се представим като отлични домакини и съм убеден, че за пореден път гостите от чужбина ще останат доволни от нашето гостоприемство. По време на турнира в Пловдив ще има и заседание на Борда на Европейската централа по Таекуон-до и пристигат президентът на централата Майкъл Пруийт ( Уелс) , както и шефа на съдийската комисия Гари Милър ( Англия) . Всички колеги ще бъдат запознати с новостите и промените в правилата на нашия спорт , както ще бъда направен анализ на цялата година по отношения на всяко състезание и предстоящите събития догодина. Важни теми, които ще се решават при нас през уикенда“, сподели президентът на БФ Таекуон-до ITF Марио Богданов.

Измерването на теглото на участниците ( кантар) и проверката на документите на състезателите от всички възрастови групи ще започне в петък ( 11 ноември) от 15:00 часа в залата.Входът за публика в събота и неделя в „ Колодрума“ ще бъде свободен. От родната федерация канят всички любители на таекуондото да заповядат в Пловдив и да гледат на живо състезанието.