Националите във втора урна за Лигата на нациите,ще избегнат Косово и Азербайджан

Националният отбор на България ще бъде във втора урна на Лига С на новото издание на турнира Лига на нациите, обяви УЕФА. "Лъвовете" завършиха на втора позиция в предходното издание, когато при вече бившия селекционер Младен Кръстаич тимът завърши с победи над Гибралтар и Северна Македония. Именно тези резултати поставят националите във втората урна, а не в третата.

Жребият за следващото издание ще се тегли на 8 февруари, а в Лига С 16-те отбора ще бъдат разпределени в четири групи по четири тима. Новото тази година е, че не само първите отбори ще се изкачват в Лига В. Шанс ще има и за заелите вторите места, които ще играят плейоф на разменено гостуване с предпоследен отбор от съответната група на Лига В.

 

Единствената неяснота в Лига С е дали в четвърта урна ще бъде Гибралтар или Литва. Двата тима ще се срещнат в директен мач през март, който ще определи кой остава в третото ниво на турнира и кой слиза в четвъртото. Това се налага заради поредното изваждане на руския национален отбор от международния футбол.

Самият жребий ще бъде изтеглен в Париж по време на редовния конгрес на УЕФА. Конгресът и жребият бяха насрочени първоначално за Мадрид, но след скандала с бившия президент на Испанската федерация по футбол централата реши да го премести във френската столица.