Миньор Пк спечели важна точка в Своге

Спортист (Своге) и Миньор (Перник) завършиха наравно 0:0 в мач от 24-тия кръг на Втора лига. Момчетата на Петър Колев създадоха достатъчно на брой голови положения, но не успяха да реализират, а Даниел Леонтиев спаси няколко страхотни ситуации.

Първото добро положение в мача дойде в 7-ата минута, когато гостите от Перник имаха шанс за гол, но Стефано Кунчев спаси. В 21-ата минута Георги Николов центрира остро, но не се намери човек, който да засече топката. Само 3 минути по-късно се отвори нова добра възможност за гол. Георги Николов шутира, а вратарят изби топката в ъглов удар. След неговото изпълнение Бастунов стреля, но в аут. Гостите имаха още един шут в 35-ата минута, когато Вълев стреля, но Кунчев спаси. Най-чистото положение за гол дойде в 36-ата минута. Тогава Илия Русинов открадна топката от бранител на гостите, влезе в наказателното поле, но ъгълът бе много малък. Русинов шутира, но топката мина покрай десния страничен стълб на вратата на Миньор.

Спортист направи страхотна атака в 39-ата минута. Симеон Чатов проби отляво, пусна в коридор към Илия Русинов, който върна топката на границата на наказателното поле, откъдето Петър Вуцов нанесе страшен шут, който обаче Леонтиев отново спаси. В началото на втората част Спортист създаде две много добри положения. Първо в 50-ата минута Георги Николов спринтира по фланга, центрира остро, но нямаше кой за засече топката. В 52-ата минута Лукас Мартинс бе изведен зад защитата и стреля, но Леонтиев спаси. В 62-ата минута топката влезе в мрежата на гостите, но голът не бе зачетен. След центриране от фал Павлин Чиликов свали топката към Александър Бастунов, който стреля с глава и отбеляза, но страничния съдия размаха флага за засада. Спортист продължи да натиска до последно. В 90-ата минута Йоан Маринов влезе опасно в наказателното поле, подаде към Борис Димитров, който стреля, но шутът му бе блокиран и топката излезе в ъглов удар.