Миньор Пк пречупи Балкан-2 в ББЛ(ВИДЕО)

Истинско дерби направиха Миньор 2015 и Балкан-2 в първи мач от осмия кръг на ББЛ А група, регион Запад.Миньор се наложи на свой терен със 75:69 след оспорвани и вълнуващи последни минути от двубоя.Балкан имаше преднина през по-голяма част от срещата в зала Борис Гюдеров, но допусна обрат и накрая не успя да се върне отново напред.

Гостите имаха цели 12 тройки в двубоя, но не се справиха с опеката на Георги Бързаков в решителните за Миньор атаки, а след това позволиха и на нервите да вземат връх.

След равностойни първи пет минути от срещата, Балкан започна да трупа преднина и още преди края на първата част я бе направил двуцифрена.Във втория период авансът на ботевградчани стигна до 15 точки, а почивката дойде при 42:31.

За Миньор второто полувреме стартира обещаващо със серия от 9-0, което заличи разликата преди Балкан да се окопити.
Малко преди края на четвъртината дойде и пълният обрат при 51:50, но Балкан реагира бързо и се върна напред, но с минимално преимущество.Размяната на кошове продължи в последната част, преди с три минути до края Миньор да поведе с 4 точки.

Илиян Пищиков остави интрига до последно със своите тройки, но от другата страна Балкан не намери решение за пробивите на Миньор.
Не мина и без грешки, нерви и нарушения, а Бързаков подпечата успеха на своите с последните 9 точки за Миньор в мача.
Бързаков завърши с 34 точки и коефициент 36 след страхотни проценти на стрелба.17 точки с 11 борби добави Христо Гатев, 13 вкара и Драгомир Енчев.
За Балкан Пищиков приключи с 28 и 7 борби, Александър Гавалюгов отбеляза 20, 4 точки и 11 борби отчете Михаил Гавазов.

Видео