Марек започна с 3-ма нови

С 25 футболисти започна подготовка отборът на Марек днес, между които и неколцина нови имена. Тимът бе изведен на терена на стадион „Бончук“ от капитана Александър Близнаков в присъствието и на фенове по трибуните, а преди това водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Радослав Ваклин.

От първата тренировка отсъства добре познатият Росен Йорданов, който е сигурното ново попълнение. Той ще се присъедини към тима утре, след като се завръща от Кюстендил. Другите нови футболисти, които започнаха подготовка с Марек, на този етап преминават пробен период докато не се договорят с ръководството. Между тях са Георги Илиев, играл в Добруджа и Кариана (Ерден), Радой Божилов от Миньор (Пк) и голмайсторът на Левски (Чепинци) Димитър Атанасов, играл и в Арда.  Единственият напускащ е Веселин Любомиров, който е имал разминавания с ръководството относно личните си условия. Клубът се нуждае и от още трима треньори с лиценз „А“, за да покрие изискването на БФС за Втора лига.

Планирано е почти всички контролни срещи, които ще са 9 на брой, да се играят извън Дупница. Проверките стартират още тази събота, когато Марек ще гостува в София на Славия.

От утре започва и ремонт по стадион „Бончук“ по предписанията на централата, дадени за професионален футбол.