Марек Юнион Ивкони с първа победа в Супер Волей

Марек Юнион-Ивкони (Дупница) записа първа победа в елита, след като надигра Раковски 1964 (Севлиево) с 3:0 гейма, в мач от седми кръг на ефбет Супер Волей.Старши треньорът на Марек Найден Найденов заяви за BGvolleyball.com след успеха, че тимът му се нуждае от постоянство, за да се бори за нови успехи.

“Общо взето, нямаше някакви препятствия за победата. Успяхме да запазим концентрация през цялото време. Да поддържаме разлика и да водим в геймовете.

Това ни е първи успех, но продължаваме да се борим за още победи. Всеки един мач трябва да е стимул за нас. В предпоследния двубой показахме доста израстване срещу Нефтохимик. Надявам се играчите сами да осъзнават какъв шанс им се отдава за изява и да продължат да показват още израстване. Показват хубави неща и трябва да и ги затвърждават, както и да има постоянство.

В следващия кръг ни предстои гостуване в Добрич. Отиваме там да се изправим срещу съперник, който играе добре, но винаги има шансове. Момчетата трябва да играят, да се борят, за да изковат победата, успехът сам няма да дойде. Добруджа е един отбор, който е горе-долу на нашето ниво. Надявам се, че ще разберат и ще се стремят да запазят постоянство. Знам, че е трудно за повечето, но това начина.

Вървим по нашия път, опитваме се да надграждаме. Но зависи от тях, да запазят увереност във важните моменти, за да печелим геймове и мачове.“