Марек срещу дубъла на Славия в мач за 9 точки

Лидерът в Група 1 на Югозападната Трета лига Марек играе важен мач в последния кръг от редовния сезон на първенството. В събота от 15.00 часа дупничани приемат на стадион „Бончук“ дублиращия отбор на Славия.

Двубоят е от стратегическо значение за тима на Танчо Калпаков, а треньорът е абсолютно наясно със ситуацията. „Излизаме срещу млад отбор с качества, който се опитва да играе футбол. Знаем си възможностите и вярваме в тях. Ще направим възможното да завършим с победа първия етап от първенството“, заяви Калпаков.

Победа на Марек над Славия II ще остави „белите“ извън челната петица на класирането. А това би било идеалният вариант за дупничани относно точковия им актив преди решителната част от сезона. При определени обстоятелства в Група 2, Марек може да стартира общата десетица с преднина от 8-9 точки. Естествено, най-точни сметки могат да се правят след изиграването на всички мачове от Група 1 и Група 2. При всички положения обаче отборът от Дупница ще се цели в задължителна победа над Славия II.

Неприятното е, че на „Бончук“ имат известни трудности. През седмицата доста от играчите изпитваха здравословни проблеми. Отделно и контузии мъчат Веселин Любомиров, Александър Близнаков и Анжело Кючуков-младши. При това положение ще се преценява в последния момент какъв ще бъде оптималният състав за срещата с „белите“ от София.

Отборът, воден от бившия национал Иван Иванов, пък ще бъде без наказаните Румен Рангелов и Мирослав Колев. Славия II обаче разполага с талантливи млади футболисти, някои от които играят и в Първа лига.

От Съдийската комисия са оценили важността на мача и са изпратили за главен рефер небезизвестният Димитър Буров. Ще му помагат Мартин Ангелов и Веселин Шопов.