Марек приема Кюстендил в дербито на Югозапад

Водачът в Югозападната Трета лига Марек приема ФК Кюстендил в ключов мач от първенството. Сблъсъкът е в събота от 17 ч. на стадион„Бончук“. Двубоят има заряда на дерби, макар Велбъжд да е традиционният отбор под Хисарлъка. Старата вражда между Дупница и Кюстендил придава особения привкус на лют регионален сблъсък.

Чисто прагматично срещата е важна и за класирането. Марек е лидер с 25 точки, а кюстендилци са втори с 19. Трети дебне Вихрен с 18 т.
Победа за дупничани би отворила пътя към промоцията за Втора лига. Футболистите на Танчо Калпаков ще са пределно мотивирани, предвид не добрия резутат миналия кръг, който може да се компенсира с 3 точки срещу директен противник, какъвто е Кюстендил.

„Предстоящият мач е със специален заряд – традиционно регионално дерби. Отправям апел към нашите фенове да дойдат и да ни подкрепят. Ние ще направим възможното да ги зарадваме с победа. Няма излишни вълнения при нас. Подготовката ни за двубоя е като за всеки друг. Във всеки двубой излизаме да спечелим трите точки, без значение дали съперникът е в челото или в дъното на класирането. Преследваме целите си. Лесно не се постигат, защото всички играят на върха на възможностите си срещу лидера“, коментира Калпаков.

Той няма да разчита на тежко контузения защитник Иван Калайджийски. Останалите са на линия.За гостите аут е Иван Марчев, който е наказан. Той ще бъде заменен от някой от дупничаните в кюстендиския състав – Майкъл Георгиев или Иван Влахов.

За гостите аут е Иван Марчев, който е наказан. Той ще бъде заменен от някой от дупничаните в кюстендиския състав – Майкъл Георгиев или Иван Влахов.

„Излизаме необременени за поредния мач от най-старото регионално дерби. Точките и класирането са на заден план. Ще играем за победа и за честта на нашия град“, заяви треньорът им Мартин Йорданов.