Марек не успя да пречупи дубъла на ЦСКА-София

Марек прибави една точка към актива си, завършвайки наравно 0:0 като гост на ЦСКА-София II в отложена среща от Югозападната Трета лига. Дупничани бяха по-близо до победата, но и младите „червени“ таланти дадоха силен отпор на лидера.

След хаотични първи двайсетина минути първият шанс за гол се откри пред Марек. В 23-ата минута гредата със силен шут удари Александър Близнаков. 7 минути по-късно шут по диагонала отправи Георги Божилов, но вратарят Божев отрази. ЦСКА-София II отговори в 33-ата минута. Тогава Николов стреля и се наложи на Константин Костадинов да се намесва. В 41-ата минута Марек направи глупава грешка в средата, Чорбаджийски, напредна и със страхотен изстрел разстресе напречната греда на дупнишката врата. В последната минута на полувремето вратарят на „червените“ подари топката на Николай Ганчев. Нападателят на гостите го прехварли, но като по чудо топката не влезе в мрежата. В добавеното време пък много удобен шанс се откри пред домакините. Венцислав Иванов обаче не намери очертанията на вратата на Марек.

Дупничани пропиляха първата половина на втората част. Активизираха се едва в последната четвърт на мача и тогава можеха да стигнат до гол. В 73-ата минута вратарят на „червените“ ги спаси, отразявайки остър удар по диагонала. В оставащото време Марек търсеше път към противниковата врата, но не успя да отбележи.

Така дупничани вече имат 6 точки преднина пред втория Кюстендил и 7 пред Вихрен. Авансът пред Чавдар (Етрополе) е 9 точки.

В следващия кръг на 8 април тимът от Дупница посреща кюстендилци у дома.