Марек го закъса,падна от последния у дома

Марек утежни положението си във Втора лига с домакинска загуба с 0:1 от последния в класирането Левски (Лом). Подобно на предишни мачове дупничани имаха превъзходство над съперника си, но отново се видя неумението да бележат.

През първото полувреме Марек имаше 3 нелоши ситуации за попадение. В 25-ата минута Милен Иванов с глава стреля в аут. 3 минути по-късно Евгени Илиев шутира от малък ъгъл, но вратарят на Левски Дамянов отрази. В 43-ата минута Атанасов би с глава, но не уцели вратата. До почивката гостите разчитаха на сгъстена защита, но и опитваха бързи контри. Отборът от Лом дочака своя шанс в 55-ата минута, когато влезлият като резерва Лука Стоянович с остър диагонален удар не остави шансове на Костадинов за 0:1.

От тук насетне насетне Марек заигра по-директно, но и това не даде търсения ефект. Хубаво положение се откри в 60-ата минута пред Яя Соу, но ударът му с глава мина в аут. В 80-ата минута друга разерва – Симеон Димитров стреля от воле по диагонала, но добре се прояви вратарят на Левски. До края с цената на лежане по терена и бавене на играта, „сините“ удържаха победата и могат да мислят за измъкване от зоната на изпадащите. За Марек пък остава да се надява да започне да вкарва създадените положения пред вратата на противника.