Коце Ангелов с престижна диплома

Директорът на школата на ЦСКА - София Костадин Ангелов - Лаптопа завърши академичната програма на УЕФА по футболен мениджмънт CFM. Академичният курс UEFA CFM осигурява както допълнителна професионална квалификация на работещите в сферата на футбола, така и международно признати образователни кредити. Ангелов е бивш треньор на Пирин Благоевград и Пирин Гоце Делчев.

Първото издание на програмата CFM у нас продължи 9 месеца, като в нея участваха 31 курсанти от 11 различни държави. Един от най-престижните образователни курсове, на които страната ни е домакин за първи път, се организира съвместно от Българския футболен съюз, Европейската футболна централа и Университета по публична администрация в Лозана.

В 9-месечния проект се включиха 21 представители на футболната общност в България, както и от 10 различни европейски държави, в т.ч. Хърватия, Гибралтар, Андора, Северна Македония, Словакия и Гърция. Голяма част от тях се дипломираха с отличие, а сертификатите им бяха връчени лично от директора на програмата Тома Жуно, координатора на Академията на УЕФА Александра Дончила и заместник изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов.

“Искам да поздравя всички участници – знам колко усилия положихте през последните 9 месеца, но съм сигурен, че те тепърва ще се отплатят", заяви Тома Жуно в началото на официалната церемония.

Сред участниците в образователния курс са познати имена от българския футбол като двукратния Футболист номер 1 на страната Димитър Илиев, международния рефер Васимир Ел-Хатиб, и представители на административните звена на Славия, Левски, Локомотив (Пд), Лудогорец, Септември, Янтра и др.