Кметът на Симитли: Не сме подкрепяли Бербатов за извънреден конгрес на БФС

Кметът на Симитли и благодетел на Септември (Симитли) Апостол Апостолов обяви, че неговият клуб не е заставал зад кандидатурата на Димитър Бербатов и не се е подписвал в подписката за Извънреден конгрес на БФС. 
Както е известно, Sportal.bg обяви именната на шестте професионални клуба, които са се подписали и демонстрирали желание за Извънреден конгрес. Това са Берое, Пирин (Благоевград) и Ботев (Враца) от efbet Лига, както и Марица, Литекс и Миньор (Перник) от Втора лига. След справка стана ясно, че е допусната грешка и вместо перничани беше обявено името на Септември (Симитли).

“Не е вярно, че сме се подписали за Извънреден конгрес. Допуснали сте грешка, тъй като ние не сме от клубовете подкрепили подписката на Димитър Бербатов. Аз се срещнах с него и съм казал, както на него, така и на екипа му, каква е причината, за да не ги подкрепя. Истина е, че месец май миналата година издигнаха кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС, но тогава Борислав Михайлов беше категоричен, че няма да се връща. Сега, след като оттегли своята оставка, той е президент”, сподели Апостолов.