Кметът на Благоевград: Пирин издигна кандидатурата на Бербатов за президент на БФС!

Кметът на Благоевград - Илко Стоянов, призна, че Пирин Благоевград е издигнал кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз.  

"Отборът е една от най-ярките емблеми на града ни и ние всички трябва да го подкрепим. И ръководители, и футболисти, и привърженици, трябва заедно да застанем зад промяната и феърплея, за да може той да победи“, категоричен е Илко Стоянов. 

"Нямам право и не се меся в работата на Българския футболен съюз, но това, на което ставаме свидетели в последните два месеца, започва да влияе пряко не само на привържениците на Пирин, но и на инвеститорите, насочили се към общината. Само преди дни, чрез активната роля на благоевградския футболен клуб бяха доведени 30 футболисти от САЩ, направихме първите стъпки към създаването на спортна академия съвместно с университетите в града, но такива целенасочени действия от страна на БФС срещу Пирин са в състояние да обезсмислят усилията на много хора."

"ОФК Пирин подкрепи и издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, което е най-естественото нещо, и ако това са опити Благоевград да се откаже от тази подкрепа или е някакаква форма на “наказание”, то означава, че в БФС не познават добре "пиринския дух". Пожелавам успех на Димитър Бербатов и неговия екип“, заяви Илко Стоянов.