Вергилий Ситнилски: Състезателите ни са в учудващо добра форма!

В очудващо добра форма са се явили родните състезатели на първото онлайн държавно първенство по форма, организирано от Българска Таекуондо Федерация ITF. То се проведе в рамките на един ден, а заявки подадоха 260 състезатели от всички възрастови групи и всички клубове от страната.

От родната централа са били изненадани от две неща – от интереса на участниците и от тяхната спортна форма. Това разкри пред Bulgaria ON AIR главният организатор Вергилий Ситнилски, който е и вицепрезидент на съдийската комисия на Европейската федерация по Таекуон-До ITF и генерален секретар на националната ни федерация.
„Първенството протече, както беше предвидено. Започнахме на време. Много изморително беше за нашите съдии, които стояха повече от 9 часа пред компютъра, за да решат кой е победителят в отделните категории. Изненада ме формата на нашите състезатели. Те не са влизали близо два месеца във зала, но се бяха постарали много“, коментира роденият в Благоевград генерален секретар.

По регламент състезаетлите трябваше да представят своите демонстрации чрез видеозаписи на специално създадена платформа, а петима съдии в реално време даваха оценките, които директно се отразяваха.
„След големия интерес, които проявиха страни като Гърция, Шотландия, Русия, Казахстан, Естония, Литва, Латви, Испания, Аржентина и още много други, планираме да направим един голям и много силен международен турнир“, разкри Ситнилски.