Трима световни шампиони идват в Банско

Трима световни шампиони от Кортина д Ампецо (Ит) ще участват тази седмица в стартовете от гигаттския слалом за Световната купа в Банско. 

Сред тези 61 алпийци (19 държави), които са потвърдили участие са Матьо Февр, Франция (шампион в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом), Марко Шварц, Австрия(първи в комбинацията и бронзов в гигантския слалом) и Фабиан Уилкенс Солхейм, Норвегия (световен шампион в отборната надпревара). 

От алпийците, спечелили медали в Кортина, в Банско ще са още Алекси Пинтюро, Фр (бронз Супер-Г, сребро Алпийска комбинация), Лоик Меяр, Швейц (бронз Паралелен гигантски слалом и Алпийска комбинация), Лука де Алипрандини, Ит (сребро Гигантски слалом), Филип Зубчич, Хърв (сребро Паралелен гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен, Нор (бронз Слалом). Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина в Банско. 

Пинтюро е лидер в момента в класирането за голямата Световна купа с 924 т, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 и за паралелен гигантски слалом със 100 т

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом. И двата старта са от 11 и 14 ч (б.в.).