Танчо Калпаков: Марек е дразнител сме за всеки противник

Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков остана доволен от победата с 4:0 над Банско, но имаше и своите забележки.
„Щастливи сме, че се върнахме към победите. Ние сме дразнител за всички противници и няма отбор, който да дойде и просто да загуби. За това и трябва да даваме максимума от себе си. Но като цяло имам забележки по воденето на мача и като динамика. Наложи се в съблекалнята да си поговорим върху това. Все пак ние играем за Марек, защитаваме цветовете на Марек. Марек го има от много преди нас, ще го има и след нас. Трябва да обърнем внимание на колективната игра и всички да са отдадени, а не всеки да дърпа към себе си. За нас е важно да постигаме победите като колектив. Сега до голяма степен ни се получиха нещата, но мисля, че трябва по-бързо да си подаваме топката, с по-добра динамика да играем. Не трябва да правим компромиси в защита. Нашият отбор владее топката, създава положения, но футболът не е само фаза атака“, обобщи Калпаков.

„Момчетата са много добри футболисти с характер на победители и може би двата неуспеха (б.а. равенства с ЦСКА 1948 III и Славия II) повлияха. Мисля, че с тази победа ще успеем да си върнем увереността“, посочи старши треньорът на Марек, който обясни как се е отразила по-дългата пауза за отбора му в първенството.

„Най-вероятно в тази пауза от 3 седмици сме загубили ритъм. Опитахме да използваме времето за тренировки с физическа насоченост. Натоварихме малко повече футболистите, имахме и проблеми с контузени. Не бяхме толкова пълноценни, колкото ни се искаше. Надявам се отново да влезем в игрови ритъм. Симеон Димитров е с разтежение от мача със Славия. Надявам се Милен Иванов да е готов за следващия двубой“, каза пред largoto.bg Танчо Калпаков.

Следващата среща на дупничани е гостуване на последния в класирането Пирин (ГД).

„Ще подходим сериозно като към всеки един мач. Ще се опитаме да сме на ниво и да постигнем победа. Победите дават самочувствие и увереност. А нашият отбор е гладен за победи, искаме да побеждаваме!“, завърши Калпаков.