Спортист излъга Спартак Сандански

Спортист Своге записа девета поредна победа в ББЛ А група. В среща от десетия кръг на регион Запад тимът надви Спартак Сандански с 89:83 в зала „Триадица“ в София. Победителите водеха през повечето време и макар почти да пропиляха солидна преднина, удържаха на натиска на съперника в края.

След този двубой отборът от Своге е с баланс 9-1, докато този от Сандански е с 2-8.Цялата първа четвърт вървеше кош за кош, като разликата така и не надхвърли 5 точки и след десет минути игра баскетболистите на Янко Янчев имаха минимален аванс – 23:22. Спортист обаче играеше по-стабилно в подкошието и през втория период започна да трупа разлика, като на почивката се откъсна с 51:33.

Подемът в играта на водения от Емил Горанов тим продължи и след паузата. Преднината му скочи до 27 точки, а преди последната част бе напред със 74:51. Спартак не се отказа и минута преди края намали изоставането си само на 4, но така и не стигна до пълен обрат.

Борис Матраков бе над всички за победителите с 25 точки и 8 борби. Дамян Стоянов реализира 20, също с 8 борби. По 13 точки добавиха Иван Ценов и Симеон Ценов (9 борби).За състава от Сандански Иван Димитров отбеляза 15 точки, с по 12 са Ивайло Скрински и Александър Жилев.