Сергей Георгиев се раздели с Монтана

20-годишният полузащитник Алекс Тодоров-Маевата и опитният нападател Сергей Георгиев (30 г.) повече няма да носят екипа на Монтана. От стадион „Огоста“ разкриха, че двамата ще разтрогнат договора си с ФК по взаимно съгласие, като им благодарят за професионализма по време на съвместната им работа и им пожелават здраве и успех. На Сергей е предложена друга работа в клуба, но той е отказал с мотива, че иска да продължи да играе. Георгиев дойде в Монтана през зимата на 2015-та година,след като преди това направи име във втородивизионния тогава ФК Банско.


Раздялата с двамата бе по-скоро очаквана. От началота на сезона на Алекс Тодоров не бе гласувано доверие в нито една среща от първенството, като той дори не попадаше в групата за съответния двубой. Сергей Георгиев пък влизаше като резерва, като в пет мача записа общо 100 минути игра, но в последните два кръга бе оставен извън 18-те.
С напускането на двамата бройката на разтрогналите по взаимно съгласие с Монтана след старта на първенството нарасна на 4. През миналата седмица от отбора по същия начин си тръгна защитникът Даниел Стоянов, а в началото на август с клуба се раздели и вратарят Димитър Тодоров.