Родното Таекуон-до със специална награда за Марио Богданов

Президентът на Българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов стана тазгодишният носител на награда за цялостен принос в развитието на Таекуон-До.

По време на гала вечерта на Националната асоциация на бойните спортове (НСБС) за първи път по-голямата част от връчването на традиционните награди на асоциацията „Златен пояс” и на индивидуалните награди на 12-те федерации в нея вървеше он-лайн и с живо телевизионно излъчване. Поради личен ангажимент на г-н Богданов на официалната церемония наградата бе приета от г-н Николай Спасов. В таекуон-до ITF за съжаление тази година, поради липсата на международни състезания не бяха излъчени най-добри таекуондисти при мъжете и жените.

В обширното телевизионно предаване таекуон-до ITF бе представено с репортаж за част от младите таекуондисти от детско-юношеската групи на ABC Таекуон-до клуб водена от многократната световна и европейска шампионка Амалия Колева lV дан, които в последния възможен ден преди новите ограничителни мерки участваха на своеобразно вътрешно състезание, където се бориха за златните и медалите от републикански и държавни първенства.