Потвърдено: Антъни Иванов с наказание за 3 години!

На Общо събрание на Българската федерация плувни спортове (БФПС) беше разгледана жалбата на Антъни Иванов срещу наложеното му наказание. Санкцията от три години лишаване от състезателни права и парична глоба в размер на 2000 лева беше потвърдена, съобщиха от БФПС.

Ето какво написаха от федерацията по темата:

„Днес (31.01) се проведе Общо събрание на Българската федерация плувни спортове (БФПС). В него взеха участие 45 клуба от цялата страна.

По време на събранието беше разгледана жалбата на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов във връзка с наложеното му от Управителния съвет наказание заради серията медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център.

Общото събрание на БФПС потвърди наложената санкция на състезателя. 82 гласа подкрепиха решението на УС на федерацията, 2 гласа бяха “против”, а 3 “въздържал се”.

Гласуването на Общото събрание оставя в сила наказанието от три години спиране на състезателни права и глоба в размер на 2000 лв.

По време на заседанието бяха приети точките за оценяване ефективността и степента на реализация на плувните клубове за 2023 година“.