Потвърдено: Антъни Иванов без състезания до март 2026-та година!

Българска федерация по плувни спортове (БФПС) получи писмо от световната федерация World Aquatics, с което се признава и разширява в световен мащаб, наложеното от Дисциплинарната комисия наказание на състезателя на ПСК “Черно море” Антъни Иванов.

Иванов няма право да участва във всички състезания, дейности или събития организирани от World Aquatics за периода от 14 март 2024 г. до 14 март 2026 година.

"Иванов няма право да участва във всички състезания, дейности или събития организирани от World Aquatics за периода от 14 март 2024 г. до 14 март 2026 г.", се казва в изявлението до медиите.

В края на септември 2023 г., Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове взе единодушно решение за спиране на състезателните права на Антъни Иванов за срок от 3 години и му наложи и парична глоба в размер на 2000 лв.Като причина за санкцията тогава от БФПС обявиха, "серията медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на централата, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център".

Наскоро Швейцарският арбитражен съд отхвърли жалбата на българския плувец, с която той оспорваше спирането на състезателните му права. Така той няма никакви шансове да участва на Олимпийските игри в Париж и други големи състезания за периода.