Пирин плати сериозна сума на НАП

Отборът на “Пирин” Благоевград дължи само 35 000 лв. на НАП към днешна дата. Това разкри кметът Илко Стоянов. Доскоро акционерното дружество дължеше около 200 хил. лв., но сумата вече е драстично намаляла.

Утре на извънредната сесия на Общинския съвет се очаква да бъде взето решение общината да получи безвъзмездно подарените акции от вече бившиясобственик на клуба Павел Белогур.

“Към момента не е правен одит на финансовото състояние на акционерното дружество. Имаме само разчети за задълженията към доставчици, футболисти и служители, които са ни представили от ръководството. Предстои да направим пълен одит, за да видим какви са приходите, какви са разходите и какъв е балансът, за да е ясно каква сума не достига за разплащания”, коментира кметът. Всъщност акциите на американския бизнесмен от беларуски произход ще бъдат прехвърлени на общинското дружество „Общински футболен клуб“, което и сега има 10%. “Това прехвърляне няма да задължи общината да плаща натрупани дългове.  Ако такива има, вариантът е обявяване в несъстоятелност, но със сигурност общинският бюджет няма средства за издръжка на отбора”, допълни кметът. Той е провел разговори с бизнесмени от града, предстоят още срещи в опит да се уговорят да подпомагат отбора до намиране на основен спонсор.