Пирин ГД излъга Беласица в регионалното хандабално дерби

Пред невероятна атмосфера в здрав мач ХК"Пирин 64" -Гоце Делчев се класира за финалната четворка на Купа България, след победа с 28:27 над "Беласица"- Петрич.
Мачът започна равностойно и вървеше гол за гол. По средата на полувремето Пирин успя да поведе с два гола, но в крайна сметка на почивката резултатът беше 13:13. През втората част, двата отбора отново се впуснаха в здрава битка, като пириници поддържаха разлика с два-три гола почти през цялото полувреме. Домакините имаха на няколко пъти възможност да направят разлика от 4 и 5 гола и да решат мача по-рано, но изпуснаха чисти стрелби, като на моменти се озоваваха и по трима сами срещу вратаря на Беласица Велик Танев, който направи невероятен мач и спаси над 10 стрелби на домакините. След тези пропуски гостите успяваха да стопят на няколко пъти изоставане от три попадения. 5 минути преди края Пирин имаше аванс от два гола, който отново бе стопен от гостите и така резултатът 40 секунди преди края бе равен. Отборите си размениха по една неуспешна атака, но 5 секунди преди края с гол на Иво Тодоров момчетата на Николай Пиргов извоюваха победата с 28:27.В игра след дълга пауза и тежка контузия се завърна Костадин Пиргов, който помогна с опита си за победата.
Мачът се игра пред невероятна атмосфера. Гостите от Беласица имаха солидна покрепа на техни фенове с тъпани и тромби, а гоцеделчевци получаваха покрепата на своята публика.